Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk

Algemeen informatie

De reis begint vanaf de aarde naar je huis wanneer blokken van steen worden gewonnen uit enorme steengroeve bedden door grote snijmachines. Deze blokken worden vervolgens getransporteerd naar fabrieken waar ze in platen worden gesneden door watergekoelde gangsaw machines. Deze platen worden vervolgens bewerkt om een ​​geslepen of gepolijste afwerking van het oppervlak te krijgen en in tegelformaten van verschillende grootte gesneden. Verdere specialistische afwerkingsmethoden kunnen vervolgens worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan verouderde oppervlakte- en randafwerkingen te produceren, van tuimelen door machine tot handafwerkingstechnieken.

De geologische complexiteit van steen resulteert in natuurlijke variatie van tegel tot tegel; dit is de reden waarom alle natuurlijke producten hun eigen individuele kenmerken vertonen. Hoewel we nauw samenwerken met leveranciers om onze steen te selecteren en veel zorg besteden aan het weergeven van representatieve displays, afbeeldingen en monsters, valt een zekere mate van natuurlijke variatie buiten onze controle en zal dit onvermijdelijk optreden. Dit is een van de bepalende kenmerken van natuursteen en draagt ​​in belangrijke mate bij aan de schoonheid ervan. Om de omvang van eventuele variaties te kunnen beoordelen, is het belangrijk dat u zoveel mogelijk stenen bekijkt voordat u uw bestelling plaatst en ervoor zorgt dat er voldoende stenen worden besteld, inclusief extra, omdat latere bestellingen kunnen variëren in batch. Tot slot moet u ervoor zorgen dat uw steeninstallateur de tegels voor het bevestigen combineert, zodat het volledige spectrum van kleuren binnen uw zending gelijkmatig wordt verdeeld.

Veel van onze stenen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, die elk het uiterlijk en de schaduw van een individuele steensoort zullen veranderen; een gepolijste afwerking zal de kleur en eventuele markeringen binnen de tegel intensiveren, terwijl een getrommeld materiaal er meer gedempt en subtiel uitziet. Schaduwvariatie kan optreden tussen verschillende tegelgroottes in dezelfde steen, daarom raden we meestal af om afzonderlijke tegelgroottes te mengen, tenzij ze als een vast patroon worden gekocht. Het is gebruikelijk om het oppervlak van natuursteen te vullen met voegmiddel. Deze zijn te verwachten en worden niet als defecten beschouwd, eenmaal aangebracht en gevoegd zijn dergelijke kenmerken vrijwel onmerkbaar.


Natuursteen tegels worden vaak nat verpakt en drogen niet uit totdat ze zijn uitgepakt, daarom kan een deel van je steen donkerder in de schaduw lijken tot het volledig droog is. In alle tegels moet een mate van variatie in de totale afmetingen en dikte worden verwacht,dit kan tussen batches opvallender zijn. Daarom zijn alle maten in deze brochure nominaal.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk