Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk
Klantenservice
1 Veel gestelde vragen
1.1 Waar komt natuursteen vandaan?

Natuursteen wordt gevormd wanneer minerale sedimenten worden blootgesteld aan miljoenen jaren van warmte en druk. Deze mineralen vormen de verscheidenheid aan kleuren en patronen die kenmerkend zijn voor natuursteen. Verschillende soorten steen, in een veelheid van kleuren en texturen, worden gevonden over de hele wereld. 

1.2 Wat voor soort materialen verkoopt u?

Wij bieden meer dan 4.000 tegelproducten in allerlei soorten natuursteen en afwerkingen. Onze Natuursteen collecties omvatten graniet, marmer, travertine, kalksteen, onyx, zandsteen, leisteen, kwartsiet en meer! 

1.3 Waar komt uw producten vandaan?

Wij kopen de grondstoffen uit verschillende landen zoals; India, Brazilië, Griekenland etc. uiteindelijk worden deze producten geproduceerd in onze eigen fabriek dat gevestigd is in Turkije.

 

1.4 Zal mijn natuursteen eruit zien als de voorbeelden?

Kort gezegd, waarschijnlijk niet. Aangezien steen een natuurlijk en uniek product is, zal het verschillen in kleur, toon, korrelvorming, patroon, enz. Deze variaties worden verwacht en zijn een van de bronnen van zijn uitzonderlijke schoonheid. 

1.5 Kan natuursteen worden gebruikt op de buitenkant van woningen of commerciële gebouwen ?

Ja, veel natuurstenen kunnen worden gebruikt voor buitenwandbekleding, zelfs bij extreme temperaturen.

Behoorlijke installatie en overweging van plaatsspecifieke details zijn essentieel van belang in externe toepassingen. Omdat elke natuursteen een andere eigenschap heeft, laat ons personeel u helpen bij het vinden van de juiste natuursteen.

1.6 Waarom is een natuursteen duurder dan een ander soort natuursteen?

Hier zijn talrijke factoren die bijdragen aan de kosten van elk ander type natuursteen, inclusief de kwaliteit, vraag en aanbod, en zelfs de waarde van de Amerikaanse dollar. Eerste kwaliteit materialen bieden de beste verwerking en de meest esthetisch aantrekkelijke keuzes, en voor die luxe is er een toeslag op commerciele kwaliteitsmaterialen. De grootte en mechanisatie van een steengroeve zijn andere factoren die bijdragen aan de kosten ervan. Bijvoorbeeld, een kleine steengroeve zal slechts een beperkte hoeveelheid eerste kwaliteitsblokken beschikbaar hebben, die de kosten van de steen kunnen verhogen. Daarnaast zijn sommige steengroeven gevestigd op plaatsen waar het klimaat hen slechts een deel van het jaar toelaat, waardoor hun output en hogere kosten worden verminderd. Sommige dure materialen bevatten halfedelstenen die een hogere marktwaarde hebben in andere industrieën. Of een materiaal kan kostbaarder zijn, omdat het meer vaardigheid en voorzichtige aandacht vereist tijdens het verwerkings- en fabricageproces, waardoor de kosten van het eindproduct worden verhoogd. Ten slotte kan de afstand die een zending naar de haven reist voordat hij op een vrachtvliegtuig wordt geladen, ook extra kosten opleveren

1.7 Hoe duurzaam is marmer?

Marmer is al duizenden jaren in gebruik. Veel marmeren standbeelden en gebouwen hebben de culturen die ze hebben gebouwd vervallen. Een eenvoudig, regelmatig onderhoudsprogramma zorgt ervoor dat marmer er mooi uitziet voor het leven van uw huis of commercieel project.

1.8 Kan marmer worden gebruikt voor keukenbladen?

Ja, maar we raden het niet aan. Marmer is een duurzaam materiaal dat gebruikt kan worden voor keukens, maar de uitstraling en het vereiste onderhoud zijn niet voor iedereen. Marmer is op calcium gebaseerde materialen gevoelig voor etsen, kleuren en krassen. Etsing vindt plaats wanneer zuren microscopisch op het oppervlak van de steen weggaan, waardoor doffe vlekken in het materiaal zijn. Dit effect kan visueel worden geminimaliseerd door gebruik te maken van een honed/gezoet oppervlak in plaats van een polished/gepolijst oppervlak. Ook omdat marmer poreus is dan graniet,heeft een marmer keukenblad meer de neiging om vlekken op te nemen, dus we raden aan dat een minimaal tweemaal per jaar geïmpregneerd word op marmer om het te beschermen tegen vlekken. 

1.9 Wat kan gedaan worden als een marmer wordt gekrast of gekleurd?

Gelukkig kunnen de meeste schade aan marmeroppervlakken ook ongedaan gemaakt worden. Er zijn prachtige ambachtslieden die zich specialiseren in het restaureren van stenen oppervlakken. Wees echter voorzichtig om nooit een vlek in uw steen te verzegelen.

1.10 Bestaat de leisteen slechts uit één kleur?

Integendeel, de leisteen komt in veel kleuren, veel met een natuurlijk bereik dat onmogelijk is om te dupliceren. Onze Braziliaanse natuurlijke gespleten leisteen komen in solide kleuren zoals groen, zwart, grijs en pruimen. Een Braziliaanse veelkleurige is ook beschikbaar. Elk van onze Chinese en Indiase veelkleurige leisteen bevat een regenboog van kleuren, variërend van de lichtere Indische herfst van zeer subtiele taupe en groen tot felere paars en gouden tinten in Kund of California Gold. Elke tegel is uniek!

1.11 Wat zijn passende toepassingen voor leisteen?

De ongelijke structuur van een leisteen heet clefting en wordt gecreëerd wanneer de lagen van leisteen uit elkaar worden geprepareerd. Deze splitsing maakt leisteen een perfect materiaal voor elk project waar de natuurlijke slijtvastheid een voordeel is - zoals inlichtingen, modderruimten en zonnekamers. De kleurvariaties in leisteen creëren een toevallige warmte die zich toelegt op gebieden zoals wijnkelders, open haard en lagere familie entertainment kamers. Braziliaanse leisteenjes zijn erg hard en dicht met een non-slip oppervlak. Deze platen zijn bestand tegen water en vlekken en kunnen voor bijna elke toepassing gebruikt worden, waaronder binnen- en buitenvloeren, plavuizen, trappen, wandbekleding, tafelbladen, aanrechtbladen, badkamers, wastafels, douches en meer. Indische en Chinese Veelkleurige leisteen mag alleen binnen worden gebruikt in ons harde Midwest-klimaat en zijn beperkt tot vloeren en wandbekleding.

1.12 Is leisteen bestendig tegen vlekken of krassen?

Braziliaanse leisteen is zeer bestendig tegen zowel vlekken. Leisteen kan wel gekrast worden, dus zorg moet worden genomen als het gebruikt wordt voor een keukenblok. Chinese en Indische leien komen alleen in tegels, omdat ze te bros zijn om in platen te worden verwerkt.

1.13 Wat is het verschil tussen hardsteen en travertine?

Het minerale gehalte, de toepassingsgebieden en de verzorging van hardsteen en travertine zijn bijna identiek. Ze hebben echter onderscheidende eigenschappen, die voortvloeien uit de verschillende manier waarop elke steen werd gevormd. Hardsteen heeft een meer solide blik met een deeltjesstructuur en mogelijke insluiting van fossielen. Er kan een beetje kleurvariatie zijn tussen de tegels, maar over het algemeen is het uiterlijk van geïnstalleerde kalksteen meestal onderschat en Europees. Travertine heeft daarentegen meer variatie in elk stuk en kan zijn textuur laten zien in zowel lineaire veengesneden materialen als in de wervelingen en wolken van de kruisvariëteiten. De kleine gaten die inherent zijn aan travertine werden gecreëerd door het ontsnappen van kooldioxide toen de steen werd gevormd. Travertine heeft een algehele gevoel van warmte, waardoor het zeer populair is voor residentiële en gastvrijheid toepassingen.

1.14 Welke kleuren zijn beschikbaar in kalksteen en travertijn?

Travertine komt meestal in een divers palet van lichte tinten en zachte aardtonen, vooral goud, room, tan en grijs. Hardsteen kan variëren van romige wittes en geelgeleiden tot donkerdere grijstinten en bruin.

1.15 Hoe wordt hardsteen en travertine gebruikt in commerciële en residentiële instellingen?

Hardsteen kan worden gebruikt in zowel exterieur als interieur toepassingen. Buiten gebruik kan wandbekleding, bankjes, kolommen en statuire objecten omvatten, terwijl binnen gebruik kan worden vloeren, tafelbladen, trappen en decoratief steenwerk. Travertijn wordt inmiddels vaak gebruikt voor interieurvloeren, muren en decoratie. Bijvoorbeeld, luxe badkamers bedekt met travertijn tegels kunnen een uitnodigend spa gevoel creëren. Sommige - maar niet alle - variëteiten travertijn zijn zelfs duurzaam genoeg om de vries-ontdooicyclussen van ons Midwest-klimaat te weerstaan.

1.16 Hoe vaak moet ik mijn natuursteen gaan impregneren?

Het leven van de impregnering hangt af van het type en afwerking van de natuursteen, het toepassingsgebied en de hoeveelheid slijtage die over de tijd wordt opgelegd. Een stuk natuursteen die is afgesloten met een impregnering en in een kast wordt geplaatst, blijft onbepaald afgesloten. Het doel van de impregnering is om de steen minder vatbaar te maken voor vlekken. Een eenvoudige test om te bepalen of uw natuursteen opnieuw moet worden geïmpregneerd, kunt u controleren door water te sprinkelen over de natuursteen. Als het water strak strijkt, dan heeft de steen zijn zegel gehandhaafd. Als het water echter de steen binnentreedt of verduistert, dan is het tijd om opnieuw te impregneren.

1.17 Is mijn steen al geïmpregneerd als het geplaatst is?

Nee, de tegels en mozaïeken die wij leveren zijn nog niet geïmpregneerd.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk