Het succesverhaal van Marmolux te Valkenswaard

Het verhaal begint bij een Turkse gastarbeider die met zijn gezin naar Nederland emigreert. Hun twee in Turkije geboren zonen gaan hier naar school, leren onze taal en een vak. Het zijn goede leerlingen: al spoedig blijkt dat ze over commerciële kwaliteiten en het juiste inzicht beschikken, want met hun Turkse achtergrond en kennis van natuursteen gaan ze marmer en natuurstenen tegels uit Turkije importeren.

De start is voorzichtig: eerst in een kleine showroom, vervolgens telkens via een grotere hal, uiteindelijk naar een grote showroom op een mooie locatie op het industrieterrein de Schaapsloop in Valkenswaard, waar zowel professionele als particulieren verbruikers van harte welkom zijn.

Inmiddels is er veel gebeurd: er zijn natuursteenbewerkingsmachines aangeschaft, medewerkers aangetrokken, zelfs vrachtauto’s die pallets met tegels en stenen vanuit eigen werkplaatsen in Turkije rechtstreeks naar Valkenswaard aanvoeren. Volle containers gaan vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen rechtstreeks naar de grote afnemers. Elke bewerking, hoe moeilijk of arbeidsintensief, wordt in eigen werkplaats in Valkenswaard voor u professioneel op maat gemaakt en gepolijst. Zij beschikken over prachtige voorbeelden van zeer speciaal werk o.a. met zwembaden, vloeren en bladen. Architecten overleggen met hen over de invulling van hun ideeën en de praktische toepassingen daarvan.

Ondertussen zijn er jaren geleden ook in Turkije productiemogelijkheden van start gegaan waar niet alleen tegels, maar ook vensterbanken en traptreden en allerlei speciale opdrachten in steen of marmer worden uitgevoerd. Het marmer is afkomstig uit eigen groeven, maar er wordt ook geïmporteerd uit Zuid-Amerika en China.

Sinds eigen tijd beschikken de twee broers over een grote showroom, waarin een totaaloverzicht gegeven wordt van niet alleen natuurstenen tegels, maar ook een compleet assortiment keramische tegels en hardsteen. Een eigen team van professionele tegelzetters neemt u elke moeilijke klus uit handen zodat u verzekerd bent van een fraai stukje vakwerk.

Overtuig uzelf en kom in alle rust eens een kijkje nemen in hun nieuwe showroom.

Zij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Waar het voor anderen te moeilijk wordt, begint Marmolux ­­­­!