Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk

Waarom je geen hogedrukreiniger voor je tegels moet gebruiken

Waarom je geen hogedrukreiniger voor je tegels moet gebruiken

De tijd om je tuin op te knappen is weer aangebroken. Het is heel verleidelijk om er meteen de hogedrukreiniger bij te pakken, maar je kunt dat beter niet doen. In dit artikel leggen we je uit waarom niet.

Soorten tegels

Het is allereerst goed om te kijken naar wat voor soort tegels je in de tuin hebt liggen. Dit maakt namelijk verschil in of je ze wel of niet met een hogedrukreiniger mag behandelen. Hebben je tegels een toplaag? Dan is het sowieso niet zo slim om de hogedrukreiniger te gebruiken. De druk hiervan is namelijk zo hard dat je de toplaag ervan af spuit. Hierdoor beschadigen je tegels. 

 

Tegels van cement

Hetzelfde geldt voor tegels van cement. Deze zijn in vergelijking met natuursteen redelijk zacht. Daardoor spuit je de bovenste laag eraf met een hogedrukreiniger. De tegels worden hierdoor ruw. Hierdoor groeit er uiteindelijk ook weer sneller aanslag op. Het heeft maar eventjes effect en beschadigt je tegels alleen maar. 

 

 

Zand tussen de tegels weg

Wat ook nog een nadeel is aan werken met deze reiniger, is dat hij zo hard spuit dat al het zand weggaat tussen de tegels. Dit klinkt misschien wat onschuldig, maar hierdoor kunnen je terrastegels wel scheef gaan liggen en zelfs verzakken. Heb je dus de tegels schoongemaakt met de hogedrukreiniger? Vul de ruimte tussen de tegels dan wel weer met wat vulzand. 

 

Vriezen

Wanneer je de tegels van cement of met een toplaag wel hebt schoongemaakt met de hogedrukreiniger, zullen ze ruwer zijn. Gaat het daarna een flink regenen? Dan dringt het water door in de tegels. Dit is op zich niet zo heel erg, maar zodra het gaat vriezen wel. Het water gaat dan namelijk uitzetten en je tegels zullen nog erger beschadigen. 

Let er dus goed op of jouw tegels wel tegen de hogedrukreiniger kunnen, voordat je ze beschadigt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Gratis thuisbezorgd vanaf €750,- incl. btw
Persoonlijk contact na bestelling
100% echt natuursteen
Gratis afhalen mogelijk